|
|
|
Mi kell a jó grillpartihoz, avagy a kerti sütögetéshez? Jó idő, jó társaság, jó sütni való hús vagy zöldség.
Aki húst szeretne sütni, fémrostélyt vagy rácsot helyezzen a lehetőség szerint téglából összeállított tűzhelyre. Akinek pedig faszénparázzsal működő, lábakon álló kerti grillezője van, annak igazán nem lesz nehéz dolga.
Grillezni csak parázson lehet, a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ha elfogadja az ember a saját életét, akkor el tud fogadni majd másokat is. Sokan önmagukban nem boldogok, és azt gondolják, hogy majd egy másik ember boldoggá teszi őket, csakhogy ez teljesen reménytelen vállalkozás, mert a világ és a környezetünk arra felel, amit magunkból kifelé sugárzunk. Külső megváltás nem fog jönni.
- A lelki béke megszerzéséhez lehet tanác... |
|
|
|
|
|
|
|
... perc alatt arany barnára sütjük. Közben elkészítjük a szirupot. A mézet, a cukrot, a vizet és a gyömbérport széles serpenyőben összeforraljuk. Legalább negyed órán át főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Óvatosan belerakjuk a csigákat a szirupba, lefedjük és lassú tűzön fél órán át szép barnára főzzük. Közben lyukas kanállal óvatosan megmozgatjuk őket, nehogy összeragadjanak. A... |
|
|
|
|
|
|
|
... rizs következik, és a sort addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. (A tetejére rizs kerüljön!) Végül meleg sütőben, vígőzben készre pároljuk, és a formában hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, tálra borítjuk. Hidegen kínáljuk.
Időt nyerhetünk, ha kifejezetten desszertekhez használatos rizzsel készítjük. Ezt a fajtát főzés előtt nem kell megmosni.[/... |
|
|
|
|
|
|
|
... hülni, széles, hosszúpengéjő
késsel válaszd el a tepsi aljától, úgy boritsd ki tiszta
konyharuhára.(én alufóliára szoktam)
Konyharuhában (alufóliában) feltekerve hagyd teljesen
kihülni.
Ezután kinyithatod, tetszés szerint töltheted, már nem gond
újból feltekerni. >
Ebbe a változatba nem kell sütőpor, de ha magasabb tésztát
akarsz, teh... |
|
|
|
|
|
|
|
... kívül hidegnek és ropogósnak kell lenniük, belül pedig melegnek és puhának.
Jó tu... |
|
|
|
|
|
|
|
... megolvasztjuk, sima krémmé keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd lassanként, kevergetve a csokimasszát, a lisztet, és a diót. Teljesen simára dolgozzuk. Kivajazott téglalap alakú formába simítjuk, majd langyos sütőben készre sütjük. Amikor kész, kiborítjuk a formából, és grillrácson kihűtjük. Szeletekre vágva, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... öntjük, kihűtjük, és 10 percre fagyasztóba tesszük. A mázhoz a csokoládét vízgőzben megolvasztjuk, egy adaggal mindenhol meglocsoljuk a... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyümölcspálinka
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, és a fűszerekkel együtt befőttesüvegekbe rakjuk. A cukorral megszórju... |
|
|
|
|
|
|
|
... beleszórjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd 2 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, és a mentaleveleket. Levesszük a tűzről, és félretéve hagyjuk érlelődni, amíg teljesen kihűl. Hűtőszerkénybe téve hűtjük tovább 2 óráig, majd a mentaleveleket kiszedjük, a cseresznyét pedig tányérokra szedjük. Tálalás előtt minden tányér tetejére egy-két gombóc fagyl... |
|
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk, a forrástól számított 2 percig főzzük, végül kihűtjük. A kimagozott cseresznyét és a citromlét robotgéppel pürésítjük, majd hozzáadunk 4 dl szirupot, és újra mixeljük, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Legalább 30 percre fagyasztóba tesszük. Tálaláskor gombócokat szedünk belőle, kelyhekbe töltjük, cseresznyével és mentalevéllel díszítjük.
Különleges... |
|
|
|
|
|
|
|
... nem rak magának fészket?
A) A gólya
B) A fecske
C) A kakukk
D) A rigó.
A szőke nő gondolkodik, majd megszólal:
- Azt hiszem, tudom a választ, de nem vagyok teljesen biztos benne. Szeretném igénybevenni az utolsó segítségemet.
- Kit hívjunk?
- A barátnőmet.
Tárcsáznak, majd valaki felveszi:
- Jó estét kívánok, Vágó István vagyok a "... |
|
|
|
|
|
|
|
... fényes, sima masszává dolgozzuk. Vajjal jól kikent 2 formába osztjuk a masszát, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Csak akkor borítjuk ki a formából, amikor langyosra hűltek, és rácson teljesen kihűtjük. Zsírpapírba burkoljuk, majd fagyasztótasakba tesszük, és lefagyasztjuk. Fagyasztási idő: 30 perc, a fagyasztóban 6 hónapig eltartható.
A fagyasztott gyümölcske... |
|
|
|
|
|
|
|
... közé.
Borzas Kata tortája
20 dkg csokoládét 2 dkg vajjal megolvasztunk, majd 1-2 cm vastagon márványlapra simítjuk, és hagyjuk megkeményedni (de ne hűtsük ki teljesen!). Késsel csokiforgácsokat faragunk (45 fokban kis darabokra vágjuk), a csoki így magától lesz kicsit tekercs alakú. A tortát tejszínes csokikrémmel bevonjuk (lásd a magyalleveles változa... |
|
|
|
|
|
|
|
... Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a meleg tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, belekeverjük az eperpürét, és teljesen kihűtjük. A maradék epret felszeleteljük. A piskótát 3 lapra vágjuk, és a sziruppal meglocsoljuk. Egy kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk (ugyanolyan átmérőjűt, mint a piskóta), és... |
|
|
|
|
|
|
|
... keserűmandula-aroma
só
a forma kikenéséhez liszt és vaj
ELKÉSZÍTÉS
A tejet, a mézet és a cukrot lábasban összekeverjük, majd kislángon addig melegítjük, míg a méz teljesen feloldódik. Keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a mandulaaromát és csipetnyi sót. Sima masszává dolgozzuk. Kivajazott, lisztezet... |
|
|
|
|
|
|
|
... gömböcskét formázunk, a felvert tojással megkent marcipánlap tetejére ragasztjuk, és a gömböket is megkenjük tojással. Néhány percre v... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabosra főjön a tojás!), majd belekeverjük az aromát, és levesszük a tűzről. A masszát kivajazott, 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és me... |
|
|
|
|
|
|
|
... kirakjuk, és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Lábasban 2 dl vizet és a szörpöt együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, két zselatinlapot keverünk bele, és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik, végül kihűtjük. A formákba töltjük, és 15 percre a fagyasztóba tesszük. 1 dl vizet a mentasziruppal felforralunk, levesszük a tűzről, a maradék zselatint beletesszük, és a teljes... |
|
|
|
|
|
|
|
... magunkat. Egy komoly tüdőgyulladás után napi hatvangrammnyi C-vitamin is felszívódhat a bélrendszerben, a túladagolás okozta húgysavszint-növekedésről és vesekőképződésről szóló rémhírek teljesen megalapozatlanok. Ugyanígy a többi vitamin esetében sem kell attól tartani, hogy megárthatnak. A B-vitamin csak akkor okozhat elhízást, ha valamelyik más vitaminból hiányunk van, az E-vit... |
|
|
|
|
|